Om butikken

"Hos landets ældste fotohandler Münchow Foto / Click Aabenraa har indehaveren Leif Thøisen og hans mandskab en mission. De vil gøre sønderjyderne til danmarksmestre i fotografi og billedbehandling" - Lokalavisen Aabenraa.

Vi bestræber os altid på at være førende inden for fotobranchen og at kunne yde den aller bedste service for vores mange forskellige kunder. Dette betyder at vi til hverdag kan få lov til at udfolde os i de mange nye teknikker, apparater og færdigheder der hele tiden bliver udviklet i denne hurtige udviklende branche.

Hos os skal kunden føle sig godt tilpas og kunne vide sig sikker på at uanset sværhedsgrad af spørgsmål eller behov, vil vi gøre vores bedste for at kunne opfylde disse krav.

I vores store sortiment af kameraer, computere, fotografier, portrætter, rammer og alverdens tilbehør til ovenstående, kræver det at vores mandskab er knivskarpe til deres håndværk og ikke mindst rummer en stor mængde viden. Vi er mere en villig til at formidle vores viden til folk, som gerne vil lære at bruge deres udstyr til sit fulde. 

Vi vil også styrke deres færdigheder inden for foto/redigerings området, for at kunne forbløffe familie og venner med professionelle højkvalitets billeder og/eller videoer.


Dette er også grunden til, at vi har besluttet at lave kurser inden for den store disciplin af fotografi og video. Der udover henter vi undervisere udefra, for at afholde kurser inden for de områder, hvor vi ikke er så stærke, for at kunne tilbyde kursisterne så uddybende og fyldestgørendes en oplevelse, som muligt.

Vi håber, at folk vil gavne af vores kurser, og anbefale dem videre, så vi kan afholde mange flere kurser, og gøre vores kursusdel større, end den er nu. 

 

 

Ansatte

I butikken vil du kunne møde vores mandskab.

 

Leif Thøisen

Er indehaveren af butikken, og med sine 40 års erfaring, som han glædeligt deler ud af, står han også for de gode råd og de gode handler.

 

Edel Solveig Nissen

Er vores dygtige salgskvinde, som med flair for spas og løjer, altid står klar med et godt tilbud.

 

Dennis Christensen

Er vores dygtige fotograf, som altid har en ide til et kreativ billede, om det er et portræt eller det er et bryllup.

 

Kenneth Ebbesen Juhl

Er vores laboratorieassistent, som sørger for at produktionen af billeder sker med yderste hastighed, såvel som knivskarp kvalitet.

 

Danmarks ældste fotoforretning Münchow Foto

Münchow Foto ejes idag af Leif Thøisen, som siden drengetiden har interesseret sig for fotografering. Han startede sin karriere, ved at komme i lære i forretningen i 1980. I 1986 blev Leif gjort til førstemand.

Forretningen blev grundlagt af kemikeren Ludwig von Münchow i 1905 på adressen Ramsherred 13, som er beliggende på Aabenraas gågade. Senere blev forretningen drevet af Ludwig von Münchows søn Kurt von Münchow.

Varesortimentet bestod dengang af kunstige ben, sygeplejeartikler, krydderier, støttekorsetter, drogerivarer, kemikalier, spiritus og fotografiapparater. 

At fotografiapparater hørte med til udvalget og at forretningen kunne påtage sig at fremkalde kundernes billeder, var helt naturligt. I fotografiets barndom var det nemlig meget ofte materialisterne, de såkaldte »drogisterne" der varetog disse opgaver. Fremkaldelsen krævede flere forskellige kemikalier, og dem havde drogisterne lige ved hånden. 

I 1928 var omsætningen af fotoartikler blevet så stor, at der blev indrettet en hel speciel fotoafdeling med eget atelier. Fotoafdelingen blev placeret i naboejendommen på Ramsherred 13. Det var dog fortsat muligt at tilgå fotoafdelingen via den oprindelige forretning. 

I 1968 blev selve fotoafdelingen udskilt som et selvstændigt firma, og ved samme lejlighed blev fotohandler Willy Goy, som var kommet i lære i forretningen og år1946 blev medejer af forretningen. Efterfølgende blev Willy Goy 1986 eneindehaver af fotoforretningen og indgangen, som man siden 1928 havde tilfælles med Kurt V. Münchows materialeforretning som blev lukket. 

I de følgende år kom det til at gå meget stærkt med den fototekniske udvikling, i mens man i fotografiets barndom havde måtte nøjes med de små sorte "kasseapparater" - hvor motivet stod på hovedet i søgeren og hvor den færdige film skulle have et ordentligt slik på klæbefladen, når den efter endt eksponering var rullet op på en stor træspole! - så fulgte i de følgende år en lang række nye opfindelser. 

Da de personlige computere begyndte at vinde frem, var firmaet med fra begyndelsen og ved 90 års jubilæet i 1993 udgjorde denne del ca. 40 procent af fotoforretningens omsætning. Senere er det digitale foto vundet frem med ekspresfart. Det var ikke længere sølv og kemikalier, men en elektronisk chip, der fastholder motiverne, og denne teknik tiltalte det moderne menneske.

Udvalget af det tekniske udstyr voksede med tiden, og det blev muligt, at købe kikkerter, videoapparater, DVD afspillere, fladskærms Tv'er og meget andet.

Forretningens telefon nummer startede med at være 727, som vidner om en lang historie - og i dens lange leve tid har forretningen skiftet navn nogle gange, fra både "Ludwig von Mynchow", "Euro Activ Foto" og i dag "Click Aabenraa" men har nu beholdt den oprindelige navn som blev tildelt tilbage i 1903, hvilket kunderne husker den bedst som.

Hele 2 verdenskrige, både første og anden verdenskrig og en finanskrise senere, står forretningen stadig stærk og har skiftet indehaver kun 3 gange, og flyttet lokation en enkelt gang.

 

Flytning fra den ene ende til den anden ende af gågaden

 

Finanskrisen, som startede i 2008 hele verden over, kunne desværre også mærkes på lille Aabenraas gågade. Flere og flere forretninger måtte desværre lukke. Det var ingen fornøjelse at se denne udvikling. Resultatet af de mange nedlukninger, førte til at omdrejningspunktet af Aabenraas gågade foregik i den anden ende af gågaden. 

Leif Thøisen besluttede derfor at flyttede lokation, til et mere befærdet område af gågaden.
I februar 2015 flyttede Münchow Foto/Click Aabenraa fra Ramsherred 13 til Storegade 38.